Kun sattuu olemaan vaimoiluolo, pitää se käyttää hyödyksi. Tänään siis projektina porkkanakakku. Ohjeet ovat taas ihan puhdasta arvailua, mutta varmaan ne suunnilleen kohdilleen osuvat.

 

Pohja:

- 5 kananmunaa

- 4-5 dl sokeria

- 5 dl vehnäjauhoja

- 3 tl vaniljasokeria

- 2 tl ruokasoodaa

- 2 tl leivinjauhetta

- 2 rkl kanelia

- 1-2 tl jauhettua inkivääriä

- 250-300 g voita (sulatettuna)

- n. 8 dl porkkanaraastetta

 

Kuorrute:

- 200 g sulatejuustoa

- vajaa 100 g voita

- 3-5 dl tomusokeria**

 

- päälle mantelirouhetta

 

Laita uuni lämpeämään. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja lisää ne sokeri-munavaahtoon vuorotellen voisulan ja porkkanaraasteen kanssa. Sekoita. Levitä korkeareunuksiselle pellille ja paista 25-45 min 200 asteessa. Paistoaika riippuu taikinasta, pellin koosta, planeettojen silloisesta asemasta suhteessa syntymäpäivääsi, ja uunin tehokkuudesta.

Kun kakku on valmis, anna jäähtyä! Oikeasti, anna sen jäähtyä kunnolla, äläkä räpellä mitään, ennenkuin kakku on viileä.

Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrute. Sulata voi. Voit vähän pehmittää sulatejuustoa mikrossa, mutta sen kanssa saa olla varovainen. Sekoita voi ja sulatejuusto hyvin keskenään, ja lisää siivilän läpi tomusokeria samalla sekoittaen, kunnes kuorrutus tuntuu sopivalta**. Se saa olla hiukan valuvaista, jähmettyy nimittäin jääkaapissa. Kuorruta. Anna asettua vähän aikaa. Ripottele päälle mantelirouhe. Anna jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia.

Porkkanaraasteen voi korvata omena- tai punajuuriraasteella, mutta en kyllä tiedä paljonko niitä sitten pitää laittaa.

 

 ** lisäys!! En muistanutkaan, miten tuo tomusokeri hämää. Näemmä se kuorrutus menee sitä juoksevammaksi, mitä enemmän lisää tomusokeria. Eli ei kannata ihan hirveästi sitä sokeria laittaa.