Teki ihan kauheasti mieli timjamia ja sämpylöitä, joten tein timjamisämpylöitä. Kuten kaikessa muussakin leivonnassa ja ruoanlaitossa, sämpylöidenkin teossa teen vähän miten tuntuu, enkä oikeastaan seuraa mitään järkevää reseptiä. Aika harvoin tulee myöskään mitattua aineksia, joten ohjeessa määrät ovat vain arvailuja.. Tässäpä siis tämä, laitan "kunnollisen" ohjeen kunhan löydän sen:

 

- n. 5dl lämmintä vettä

- kuivahiivaa pussi tai useampi, en muistanut paljonko piti laittaa joten laitoin kaksi.

- hunajaa reilu ruokalusikallinen

- vähän suolaa

- 1-2 rkl vi-siblin jotain kuitujuttua (ei ole kyllä millään tavalla välttämätön)

- puolisen desiä pellavansiemeniä

- vajaa desi kaljamaltaita

- pari desiä kaurahiutaleita

- ripaus timjamia

- puolisen desiä ruokaöljyä, ehkä vähän vähemmän

- soppelisti jauhoja

 

Sekoita hiiva, hunaja ja suola veteen. Lisää kuitujuttu, kaurahiutaleet, maltaat, siemenet ja timjami. Sekoita joukkoon vähän jauhoja. Lisää öljy. Vaivaa jauhoja taikinaan, niin kauan että se tuntuu sopivalta. Jätä kohoamaan suunnilleen tunniksi. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pyörittele pieniä palloja taikinasta, ja anna niiden kohota vähän aikaa pellillä. Töki niihin haarukalla pieniä reikiä, ja paista niin, että ovat päältä kauniin kullanruskeita. Sämpylän kypsyyttä voi kokeilla koputtamalla niiden alapuolta. Jos kuulostaa kumealta, ne ovat kypsiä.