Tämä kakku on sitten ihan vihoviimeinen virhe, jos aikoo pysyä terveellisessä ruokavaliossa taikka pyrkii kesäkuntoon. Jos taas haluaa kerätä talvimassaa, niin ei kun tekemään! Kannattaa tehdä kakku silloin kun on tulossa vieraita tai kotona on enemmän väkeä. Jos teet sen yksinollessa, eikä ole mitään pakollista syytä säästää sitä, se katoaa ihan vahingossa omiin suihin. Hyvin samanlaisia reseptejä löytää vaikka ja mistä, mutta ainakaan tarkoituksella en kopioi mitään olemassaolevaa ohjetta. Olen poiminut erilaisista suklaakakkuresepteistä parhaat osat, ja muovannut sitten sitä omanlaisekseni. Tässä löyhänä pohjana oli vanhan kotitalouskirjan suklaakakku.

 

Mitä tarvitset:

taikina

n. 150g voita

1,5-2,5dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria (sitä rusehtavaa oikeaa)

5-7rkl tummaa leivontakaakaojauhetta

3 isoa tai keskikokoista kananmunaa

0,5tl suolaa

0,5tl leivinjauhetta

reilu 2,5dl vehnäjauhoja

vuokaan n. rkl voita

kuorrute

reilu 0,5 dl kuohukermaa (n. 0,75dl)

reilu rkl voita

n. 150g taloussuklaata

Lisäksi jäätelöä tai kermavaahtoa

Ohje:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja sokeri. Voit tehdä sen vispilällä, tehosekoittimella tai melkein millä vaan kapustalla.

Vatkaa taikka vispaa kananmunat yksitellen sekaan. Rakenne muuttuu aika tahmeaksi.

taikina1.jpg      taikina2.jpg

 

Sekoita huolellisesti joukkoon suola, ja keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Varmista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

taikina3.jpg

 

Voitele vuoka. Älä käytä korppujauhoja. Lätki taikina vuokaan, ja koita tasoittaa vähän pintaa. Laita vuoka uunin keskitasolle, ja anna paistua 20-30 min. riippuen vuoan koosta, ja siitä kuinka pehmeän kakusta haluat.

vuoka.jpg      kakkuvuoassa.jpg

 

Laita vaikka herätyskello muistuttamaan ajasta. Kun soppeli aika on mennyt, Laita uuni nollille kuvassa esitetyllä tavalla, ja anna vielä kakun olla uunissa viitisen minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä coctailtikulla, tosin se ei ole välttämätöntä. Ei haittaa, vaikka sisusta jääkin pehmeäksi.

uuninollilla.jpg     tikkukakussa.jpg

 

Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa. Sillä välin voit rouhia suklaan. Kannattaa käyttää sahalaitaista veistä, onnistuu helpommin kuin raastimella. Jos on innostusta, voit myös "esikäsitellä" kerman ja voin. Laita ne kattilaan, kattila hellalle, ja sulata koko ajan voimakkaasti vispaten. Tämän käsittelyn voi hoitaa myös kuorrutteen tekovaiheessa, mutta kokemukseni mukaan kuorrutteesta tulee parempaa, jos kermavoiseos saa välillä jäähtyä.

suklaarouhe.jpg     voijakerma.jpg

 

Kun kakku on jäähtynyt sen verran, että vuokaan kärsii koskea paljain käsin, kumoa se. Jos kakku on jäänyt kiinni vuokaan, käytä voiveistä tai muuta puolitylppää systeemiä irroituksen apuna.

kakku.jpg

 

Kiehauta kermavoiseos koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Nosta se levyltä pois ja lisää suklaarouhe. Sekoita hyvin.

kermakiehu.jpg     suklaavoikerma.jpg

 

Minulla kävi pikkuvirhe, ja suklaa pääsi ylikuumenemaan tai sitten kuorrutteeseen joutui pienen pieni määrä vettä. En tiedä kumpi, kun reaktio on molemmissa sama. Silloin kuorrutteesta tulee kummallinen klimppi, ja vaikka se maistuukin samalta, ei lopputulos näytä kauniilta. Kuvassa kuorrute ei vielä ollut ehtinyt "pilaantua".

kuorrute.jpg

 

Johtuen edellämainitusta, en laita kuvaa valmiista kakusta. Anygays, kun kuorrute on valmis, voi kakun päällystää. Itse tykkään ensin kuorruttaa kakun päältä ohuesti, sitten reunat, ja sitten vielä loput sörsselistä tunkea siihen päälle. Sen jälkeen kannattaa antaa ainakin vähän aikaa kakun ässähtää jääkaapissa.

Nauti jäätelön tai kermavaahdon kanssa. On muuten hyvää!

 

valmiskakku.jpg