"Vietetäänkö teillä kerran viikossa lihatonta päivää?" kuului kysymys ekologisuutta tavoittelevassa mainoksessa.

MITÄ HELVETTIÄ? Sen pitäisi olla toisin päin. Kerran viikossa SAA lihaa. Ei liha ole itsestäänselvyys. Se on joskus ollut osa elävää olentoa. Ei sitä kuulu kuluttaa kuin leipää!

 

Ihminen on sekasyöjä. Ihmisellä on sekä kasvinsyöjälle, että lihansyöjälle ominaisia piirteitä. Ihminen voi elää helpostikin pelkällä kasvisruoalla, mutta terveellisintä olisi syödä myös eläinperäisiä tuotteita, tai ainakin niiden korvikkeita (soijaa, tofua ynnämuuta). Ihminen ei selviä pelkällä lihalla, elimistömme kun ei ole sellaiseen sopeutunut.

 Fitnessbuumi aiheutti ihmisissä hysteerisen proteiinihakuisuuden. Ihminen ei kuitenkaan sitä proteiinia ihan jumalattomasti tarvitse, etenkään jos ei yritäkään saavuttaa mitään fitness-kroppaa. Ensisijaisesti ihminen elää hiilihydraateilla! Karppaaminen, ja etenkin sellainen maltillinen hiilareiden vähentäminen on ihan fiksua, jos olet huomattavan ylipainoinen. Normaalipainoiselle, terveelle ihmiselle se on vain typerää kehon tuhoamista. Ihminen tarvitsee myös rasvaa. Vaikka muutama vuosi sitten väitettiinkin, että eläinperäinen rasva on myrkkyä ja margariini hyvästä, niin ei se ihan niinkään ole. Kyllä kohtuullisella käytöllä se oivariini on ihan hyvästä. Totta kai sitä lihoo ja saa ties mitä sairauksia, jos rasvaa mättää kohtuuttomasti!

Yleensäkin määrä tekee aineesta myrkyn. Kun syö melkein mitä tahansa kohtuullisesti, on kaikki ihan hyvin.

Mielestäni nyky-yhteiskunnan suurin vika onkin kohtuuttomuus ja ahnehtiminen! Ei lihaa täydy syödä joka päivä!! On aivan sairasta, miten siitä on tullut itsestäänselvyys, että mätetään kuollutta elukkaa naamaan päivittäin, vaikkei se ole ollenkaan hyväksi. Ei ole liiallinen sokeri, rasva tai suolakaan.

 

Me ihmiset kulutamme ihan järjettömästi! On oikeasti luonnolle paljon parempi juttu syödä vaikka välillä jotain kaalikeittoa ja syödä leipää taikka puuroa. Sekin kuluttaa luonnonvaroja, muttei yhtä paljon kuin tehotuotetun eläimen syöminen.

Me emme mieti lainkaan, mistä ruokamme tulee, mitä se sisältää, tai paljonko sen ostaminen ja syöminen ja tuhlaaminen kuluttaa luontoa! Emme myöskään arvosta lainkaan ruokaamme, kun sen voi vain ostaa suoraan kaupasta.

Tavallinen leipäkin on ihme! Siihen on kasvatettu viljaa, vilja on niitetty ja käsitelty ja jauhettu, ja käytetty sitten leipään. Usein leivissä on myös sokeria tai hunajaa, jonka tekeytyminen on sitten ihan oma juttunsa. Ja me vain syömme sen kummempia ajattelematta.

Ja sitten on liha! Se on ollut osa jotain eläintä- se eläin on on ollut jonkun pentu, se on elänyt. Mielestäni vähintä mitä voi ihminen tehdä, on arvostaa sitä ruokaa! Ei syödä hätäisesti, ei nakella ruokaa roskiin, eikä varsinkaan valiteta ruoasta! Itse aion tuleville lapsilleni syöttää lihaa vain kerran tai kaksi viikossa, ja sitä sitten arvostetaan! se on erityinen ruokailu.

Mielestäni vegaanius on aivan typerää paskaa. Nämä vegaanit yleensä ovat vegaaneja vain voidakseen korottaa omaa egoaan, eivätkä mieti valintojensa seurauksia yhtään. He kuluttavat luonnonvaroja yleensä jopa enemmän kuin keskivertoihminen. Suurin osa vegaaneistakin on näitä, joilta on lapsena salattu mistä se liha tulee, ja sitten kun se selviää, järkytytään!

Ja vegaanit pakottavat lapsensa samaan paskaan. Lapsen EI pidä syödä lihaa päivittäin! Se on pahasta. Se haittaa lapsen kehitystä. Mutta vielä enemmän haittaa täysi vegaanius!!! Aikuinen voi kasviproteiinilla ja -rasvalla korvata lihan. Lapsen elimistö ei ole siihen kehittynyt. Lapsen täytyy saada myös lihaa! Kohtuullisesti, mutta jonkun verran.

Sen kasvissyöjä-ideologian sitten taas ymmärrän ihan täysin. Se ei ole niin äärimmäisyyksiin vedettyä, eikä useimmiten sellaisten uniikkien pienten lumihiutaleiden huomionhakuisuutta, vaan ihan oikeaan elämänkatsomukseen ja moraaliin perustuvaa järkevää touhua.

Mutta että niin, ihan vain tällainen tuli mieleeni. Tulin tuosta mainoksesta (josta alussa mainitsen) ihan hirveän vihaiseksi. Kirjoittelin jonkun verran ja jätin kesken, niin että nyt sitten julkaisen tämän vähän tällaisena tynkänä. Lisäilen tähän ehkä joskus jotain.

Syökää, ihmiset, kohtuudella! Ei sitä lihaa täydy kaksin käsin mättää, ei tämä ole kilpailu. Eikä mitään muutakaan. On aivan sairasta, että nykyään on ihmisiä, jotka ovat ylipainoisia ja aliravittuja!! Eikö se kerro meistä jotain? Kuten sanoin, määrä tekee aineesta myrkyn. Arvostakaa sitä ruokaa! Sitä ei kaikilla ole, se ei ihan noin vain muodostu tyhjästä, vaan joku sen on kasvattanut. Kunnioittakaa sekä sitä ruokaa, että niitä ihmisiä joiden ansiosta se ruoka teidänkin pöydässänne on.