Mieheni löysi upean makuyhdistelmän, salmiakki ja popcorn! Ajattelin kehittää siitä jonkun leipomuksen. Ensin kävi mielessä jotain täytekakkujuttuja tai leivoksia, mutta kun siinä pohdiskeltiin asiaa, tuli yhtäkkiä valaistuminen, ja lausuimme mieheni kanssa yhtä aikaa: "juustokakku!". Siispä suunniteltiin salmiakki-popcorn-juustokakku. Kirjoitan tätä nyt suunnitteluvaiheessa, mutta julkaisen (toivon mukaan kuvien kanssa) vasta kun olen reseptiä kokeillut.

pohja:

- voin makuisia mikropopcorneja about kolmasosa pussia

- n. 50g sulaa mutta jäähtynyttä voita

- rkl voita

- semmoinen kourallinen, puolitoista kaurakeksin murusia

- soppelisti sulaa valkosuklaata

- pieni loraus toffee- tai kinuskikastiketta

- loraus kermaa

 

täyte:

- 2 dl kuohukermaa

- 2 valkuaista

- 2 rkl sokeria

- 2tl vaniljasokeria

- 4 liivatetta

- n. 180g (sellainen pieni levy) sulaa valkosuklaata

- hippaisu apteekin salmiakkimixeriä

- pienesti vettä

- vielä pienemmin sitruunamehua

- purkki maustamatonta tuorejuustoa

 

päälle:

- loput puoli pussia poppareita

- reilu dl apteekin salmiakkimixeriä

- 2 liivatetta

 

Keittele pohjaa varten kattilassa kerma, rkl voita ja kinuskikastike. Ota pois hellalta, ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Anna vähän jäähtyä. Sekoita varoen popcornit tahmaan, niin etteivät ne säry eivätkä mene mössöksi. Levitä möhnä irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita voi ja kaurakeksin muruset (parantavat rakennetta) ja paikkaile niillä popcornien jättämiä aukkoja ja levittele muutenkin siihen päälle. Laita ässehtimään jääkaappiin. Painele vähän matalammaksi koko settiä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa myös melko kiinteäksi, ei kuitenkaan kokkareiseksi. Sulata suklaa, löydät ohjeet monimuotoinen juustokakku -kohdasta. Kuumenna pieni tilkka vettä ja sekoita siihen liraus sitruunamehua. Sekoita lionneet ja puserretut liivatteet joukkoon. Vatkaa sula suklaa nauhana tuorejuustoon. Vatkaa joukkoon myös liivatelillu, sekin ohuena nauhana. Sekoita (älä vatkaa) sekaan kerma- ja valkuaisvaahto. Ota pieni määrä täytettä eri kulhoon, ja lisää siihen salmiakkimixeri. Levitä se popcornpohjan päälle, ja laita hetkeksi kylmään. Kaada loppu täyte vuokaan pohjan päälle, ja tasoita pinta. Anna jähmettyä hyvin jääkaapissa.

Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna vähän vettä. Sekoita liivatteet veteen, ja sekoita vesi salmiakkiin. Kaada kakun päälle. Anna jähmettyä ainakin jonninverran.

Koristele popcorneilla.

 

Noniin, kakku on tehty. Kuvia en laita, ei näytä kovin kummoiselta. MUTTA SE MAKU! Maistuu juustokakulta, popcornilta, salmiakilta ja jännältä jäätelöltä, kaikilta yhtä aikaa!

Aivan älyttömän hyvän makuista, kannattaa kokeilla. Rakenne on hyvin erikoinen, vaan eipä tuo haittaa.