Kun elämä potkii päähän, leivo.

 Pidettyäni kipupäiväkirjaa, totesin että kaikki mikä on hauskaa, pahentaa kipuja. Kahvin, suolan ja sokerin käyttöä pitäisi vähentää oikein huomattavasti. Luonnollisesti tein sitten oikein ällösokerisia pikkuleipiä. En kyllä ala, jos kaikki elämän pienet ilot pitäisi hylätä, ennemmin kärsin sitten vähän pahemmista kivuista.

 Wilhelmiina-pikkuleivät ovat yksi suosikeistani, mutta niiden tekeminen on aika työlästä. Nämä pikkuleivät sen sijaan valmistuvat uskomattoman helposti, ja maistuvat lähes samalta kuin Wilhelmiinat.

 

Taikina

- n. 100g voita, oivariinia tai margariinia

- n. 1,5 dl sokeria, tomusokeria tai niiden yhdistelmää

- 2 tl vaniljasokeria

- 1-2 rkl siirappia

- 1 kananmuna

- 2,25 dl vehnäjauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

(- vähän kanelia)

 

Sekoita kaikki keskenään. Jaa taikina neljäksi tangoksi, paista kullanruskeaksi 200 asteessa uunissa. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä.