Ennakkotilasin ihanan kirjan, Onko joskus nyt? - Uuno-pojan filosofiaa, ja lopultakin se saapui.

Sen on kirjoittanut Satu Kreivi-Palosaari ja kustantanut Marketiimi. Kirja on tilattavissa netistä.

Kirjaan on koottu Agu-tautia sairastavan, nyt 13-vuotiaan pojan sutkautuksia vuosien varrelta. Mukana on pojan äidin mietteitä ja isän ja veljien lyhyet kirjoitukset.

Kun kirja saapui, ahmin sen heti kerralla! Aivan ihastuttavaa luettavaa! Osa jutuista herättää hilpeyttä, välillä kikatin hervottomasti ääneen. Aika monta juttua täytyi käydä lukemassa miehellekin ääneen. Välissä sai pyyhkiä kyyneleitä silmäkulmasta, etenkin äidin kommentteja lukiessa. Myös osa Uunon filosofisimmista lausahduksista oli niin syvällisiä, että hämmästynyt ilon ja surun sekainen itku pääsi ihan vahingossa. Välillä sitten jutut olivatkin niin uskomattoman oivaltavia, jopa nerokkaita, että tällainen paljon ajattelevakin yksilö joutuu pysähtymään, kun tulee niin "mind-blown"-olo!

Muutenkin sitä ymmärsi lukiessa, että itse on niin mitätön, niin pieni ihminen. Ja toisaalta niin suuri ja merkityksellinen.

Teoksen avulla pääsee kurkistamaan Uunon elämään, ja saa hetkeksi itsellekin sellaisen olon, mitä oli joskus lapsena kun näki jotain kaunista, ja koko maailma muuttui hetkeksi hyväksi.

Kirja pisti melkein maailmankuvan uusiksi, laittoi ajattelemaan, huvitti, hauskuutti, itketytti, jopa jännitti. Kaiken kaikkiaan aivan loistava ja upea taideteos!

En etsi plussia ja miinuksia, sillä kuten tekstistäni voi päätellä, en keksi kirjasta valitettavaa. Jopa kannen kuva on kiva.

Suosittelen lämpimästi kaikenlaisille lukijoille ja ihmisille tätä maailmankuvan mullistavaa kirjaa!

 

" -Äiti, jos sää kuolet silloin kun mää oon iso tai vanha mies, niin mää en unoha sua koskaan.

  -Voi kuinka kauniisti sanottu, Uuno.

  -Ei se ole kauniisti tai rumasti. Se on niin. "