Tulipa mieleeni muutamia kauneudenhoitotuotevinkkejä, mikäli tykkää itse värkätä, ei ole kuin peruskodintavaraa, taikka ei ole varaa kunnon tuotteisiin, tai ei jaksa sellaisia mistään hankkia. Näitä on ties mistä kertynyt, kaikki eivät ole omia ideoitani.

Tässä siis muutamia vinkkejä:

 

Ryppyvoide

- kananmunan keltuainen

- kermaa taikka täys- tai kevytmaitoa

 

Levitä vaikka pullasudilla keltuainen tasaiselle laakealle alustalle, anna kuivua, ja raaputtele irti (voit myös koittaa hienontaa sitä sitten). Sekoita tipottain maitoa tahi kermaa siihen keltuaisjauheeseen, niin että saat soppelia tahnaa. Käytä ryppyvoiteen tavoin.

Maito sitoo myös oman ihon kosteutta, ja toimii hirmu hyvin muuallakin kehossa kosteus"voiteena".

 

Kasvokuorinta

- kookosrasvaa

- sokeria, mielellään karkeaa

ja halutessasi:

- sitruunamehua

- suolaa

- kahvinpuruja

- teepuuöljyä

- tarpeeseen sopivia leivontaöljyjä, esmes minttua

 

Sekoita sulaan mutta jäähtyneeseen kookosrasvaan sokeri. Laita sokeria reilusti. Voit käyttää sitä myös sellaisenaan, kunhan annat jäähtyä kiinteäksi. Voit myös lisätä joukkoon edellämainittuja aineksia mikäli haluat hienostella.

Anna silloinkin seoksen mennä kiinteäksi. Käytä kuorinta-aineena, voit myös käyttää tätä muualla kehossa. Hiero haluttuun paikkaan, pese pois jollain mikä irrottaa öljyn, ettei ihohuokoset tukkiudu. Kosteuta kevyellä kasvovoiteella tai jollain rasvalla.

 

Sokerointitahna

- sokeria

- vettä

- sitruunamehua

Ja halutessasi:

- hunajaa

- oliiviöljyä

- ruusuvettä

 

Laita kattilaan suunnilleen puoli desiä vettä. Lisää sokeria bauttiarallaa puolitoista tai kaksi desiä, niin että tuntuu sopivalta. En kyllä määristä osaa sanoa, kun itse menen vähän sellaisella musta-tuntuu-meiningillä.

Keittele niin että muodostuu vaaleanruskeaa siirappia. Älä polta äläkä keitä tummaksi, mutta ihan kirkaskaan ei kyllä toimi.

Sekoita joukkoon sitruunamehua (semmoinen teelusikallinen on varmaan ihan sopiva), muuten tulee vain kivikovaa kökköä.

Lisää tarvittaessa hunajaa, oliiviöljyä tai ruusuvettä, olisiko sen teelusikallisen, parin verran.

Anna jäähtyä. Ota sopivasti lämmintä tahnaa sormiisi, kastele sormia ensin vähän. Venyttele tahnaa niin että se vaalenee ja paukkuu. Katso vaikka joku sokerointi-tutorial, ja tee niinkuin parhaaksi näet.

 

Olkaa hyvät. Näillä ohjeilla ei pitkälle päästä, ja valmiit tuotteet ovat kyllä yleensä parempia, mutta on tässä jotain maalaishenkistä, luomua ja ekoa.